28 Eylül 2018 Cuma

ASELS Hisse Analizi


Yılın ilk altı aylık döneminde oldukça iyi finansallar açıklayarak piyasa beklentilerinin üzerinde performans gösteren Aselsan, diğer taraftan yatırımlarına ve yeni ihaleler almaya devam ediyor. Ayrıca yurtiçinde Aselsan ile rekabet edebilecek büyüklükte savunma sanayii yatırımı yapan başka şirketin bulunmaması, Türkiye pazarında Aselsan’ı n elini oldukça güçlendiriyor. Bir kıyaslama yapmak gerekirse firmanın uluslararası arenadaki rakiplerine baktığımızda, düşük F/K oranıyla Aselsan’ın öne çıktığını görüyoruz.



Aselsan için bir diğer önemli gelişme ise firmanın sağlık teknolojileri sektörüne giriş yapacağı söylentileri. Son zamanlarda basında yer alan habere göre sağlık sektöründe dışa olan bağımlılığı azaltmak amacıyla şirket tarafından sektöre 2 milyar dolarlık bir yatırım yapılacağı belirtildi. Bu yatırımın gerçekleşmesi durumunda, şirketin faaliyet kollarını genişletmesi, hisse senedinin uzun vadeli performansını pozitif yönde etkileyecektir. Ayrıca basında çıkan başka bir habere göre Aselsan’ın KKTC’nin Güzelyurt bölgesindeki Kalkanlı Teknoloji Vadisi’nde (KALTEV) AR-GE ve test merkezi kuracağı belirtildi. Bu da firmanın uzun vadeli yatırımlarına devam ettiğini gösteren olumlu bir gelişme.


Teknik Görünüm


Hisse senedinin Şubat ayında başlayan düşüş trendi ile Haziran ayı itibariyle başlayan yükseliş trendi arasında sıkıştığını görüyoruz. Son üç gündür düşüş trend desteğinde fiyatlanan hissenin bu trendi kırması durumunda hızla 200 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 28.30 seviyesine hareketlendiğini görebiliriz. Bu seviyenin aşılması durumunda ise 29.10 takip edilmesi gereken ilk hedef fiyat olarak öne çıkıyor. Orta vadede ise 31.70 direnci ile 33.00 çanak hedefinin test edilebileceği görülüyor. Geri çekilmelerde ise 26.80 trend desteği önemli. Bu seviye yeni alım fırsatlarını beraberinde getirebilir. 26.80’in altında ise 100 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 25.30 seviyesi öne çıkıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GARAN Teknik Görünüm

 8,75 seviyesinden başladığı yükseliş hareketini 3. haftaya da taşıyan hissede yukarı yönlü eğilim devam ediyor. Hissenin son iki gündür 10,...