21 Eylül 2018 Cuma

PETKM Hisse Analizi


Yıllık 3,6 milyon ton üretim kapasitesine sahip olan PETKM(Petkim Petrokimya Holding A.Ş.), pek çok sektörde hammadde tedarikçisi konumunda olup, son zamanlarda özellikle Star Rafineri yatırımı ile gündemde. Bu yatırımın devreye girmesine ise sayılı günler kaldı. Star Rafinerinin açılmasıyla birlikte, firmanın hammadde maliyetlerinin ciddi ölçüde düşmesi bekleniyor. Bu da uzun vadede şirket ve şirket hisseleri için pozitif bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde şirket tarafından KAP’a yapılan duyuru ile dört yılda bir gerçekleşen büyük bakımın 1 Ekim’de başlayacağı belirtildi. 63 gün kadar sürmesi beklenen bakım çalışmalarının, firmanın son çeyrek karını düşürmesi bekleniyor. Bu gelişme şirket için her ne kadar olumsuz bir durum olarak öne çıksa da beklentiler dahilinde olması negatif etkiyi sınırlı tutacaktır.



Teknik Görünüm



Teknik olarak baktığımızda ise hisse senedinin yükseliş trendi içerisinde hareket ettiğini görüyoruz. Dün  yaşanan geri çekilmeyle birlikte trend desteğine kadar gevşeyen hissede, bu seviyeden toparlanma beklemek daha doğru olacaktır. Trend desteğinin aşılması durumunda ise 5,52-5,45 destek bandı oldukça kritik öneme sahip ve alım fırsatını beraberinde getirebilir. Bu seviyeden başlayan yükseliş hareketinde ise kısa vadeli hedef fiyatlar 5,72 ve 5,95 olarak öne çıkıyor. Orta vadede ise 6,45 direncine hareketlenme bekleyebiliriz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GARAN Teknik Görünüm

 8,75 seviyesinden başladığı yükseliş hareketini 3. haftaya da taşıyan hissede yukarı yönlü eğilim devam ediyor. Hissenin son iki gündür 10,...