24 Eylül 2018 Pazartesi

Haftalık Görünüm USDTRY ve BIST100



Yurtiçi piyasaların gözü,  geçtiğimiz hafta açıklanan yeni Orta Vadeli Programdaydı. Programa yönelik iyimser beklentiler, piyasada pozitif eğilimi beraberinde getirdi. Perşembe günü açıklanan Yeni Ekonomi Programı(YEP) ile birlikte borsa ve TL tarafında bir düzeltme hareketi görsek de genel olarak programın gerçekçi bakış açısıyla, piyasayı tatmin ettiğini söyleyebiliriz. Ancak 2019 yılına yönelik enflasyon ve büyüme beklentilerinin negatif yönde revize edilmesi ve programda kur tarafına yönelik önlemlerden bahsedilmemesi, soru işaretlerine neden oldu.

Bu hafta ise veri akışı açısından haftanın en önemli verisi Fed’in açıklayacağı faiz kararı. Veri olarak öne çıkan bir data olsa da Fed’in faizleri 25 baz puan artıracağının neredeyse kesinleşmesi, piyasa üzerindeki etkiyi sınırlandıracaktır. Yurt içinde ise kapasite kullanım oranı datası takvimde öne çıkıyor.

Tüm bunlarla birlikte özellikle ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşında meydana gelebilecek yeni gelişmeler piyasa dinamiklerini değiştirebilir. Ayrıca yurtiçinde siyasi kanattan yapılabilecek yeni açıklamalar da usdtry ve BIST tarafında sert hareketlenmelere neden olabilir.

USDTRY Teknik Görünüm

Dolar/TL tarafının teknik görünümüne baktığımızda meydana gelen sıkışma dikkat çekiyor. Cuma günü 34 günlük hareketli ortalama seviyesinden aldığı destek ile yükselişe geçen kurda bu yükseliş hareketinin 13 günlük hareketli ortalama olan 6,3400 direnicine kadar devam ettiğini görebiliriz. 6,34’ün üzerinde ise 6,4560 direnci oldukça kritik olacak. Geri çekilmelerde ise 6,2160 ve 6,1180 desteği takip edilmeli.

usdtry grafik


BIST100 Teknik Görünüm

Cuma günü endekste yaşanan yükseliş hareketi ile birlikte kapanış, 100 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde gerçekleşti. Nisan ayından bu yana ilk defa 100 günlük hareketli ortalamanın üzerine geçen endekste bu olumlu gelişme ile yükseliş hareketinin bir süre daha devam etmesini beklemek daha doğru olacaktır. Bu durumda takip etmemiz gereken direnç seviyelerimiz sırasıyla 98.800 ve 100.800 olarak öne çıkıyor. Olası geri çekilmelerde ise 95.500 ve 93.800 destekleri önemli görünüyor.


bist100 grafik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GARAN Teknik Görünüm

 8,75 seviyesinden başladığı yükseliş hareketini 3. haftaya da taşıyan hissede yukarı yönlü eğilim devam ediyor. Hissenin son iki gündür 10,...